Template Image 3

Samenwerking

IVAK:
Regio opname 2

Het IVAK biedt onze school ondersteuning op het gebied van cultuureducatie. Onder begeleiding van een IVAK-docent en de leerkracht wordt er lesgegeven aan de groepen. Verder maken wij als school gebruik van: Bijeenkomsten speciaal gericht op het primair onderwijs, zoals introductie van de Kinderboekenweek, kleinschalige concerten en theaterproducties.

Bibliotheek Appingedam:

bibliotheek

Lekker lezen Ben je op zoek naar een leuk leesboek? Of naar informatie voor je spreekbeurt? Dan zit je goed in de bibliotheek. De bibliotheek heeft leesboeken, boeken met informatie, strips en tijdschriften. Kies maar uit! Film kijken In veel bibliotheken kun je films lenen. En ook vaak cd's, spellen voor je gameconsole en cd-roms voor maar weinig geld. Internetten In de bibliotheek kun je internetten. Daar moet je wel voor betalen. Maar... in veel bibliotheken kun je bepaalde websites gratis bekijken. Dat zijn websites met informatie voor je spreekbeurt of werkstuk. Zo is alles makkelijk te vinden. Iets weten? Wil je tips voor leuke leesboeken? Zoek je informatie? Kun je iets niet vinden? De mensen van de bibliotheek helpen je graag. Stel je vragen dus aan hen! Je kunt je vraag ook aan Al@din stellen. Al@din is de online vragendienst van de bibliotheek.

Interessante websites: Bibliotheek van Appingedam, kidsbieb.nl en schoolbieb.nl.

Kids2b:

kids2b

Locatie Brede School Olingertil, Naschoolse opvang (NSO) is voor kinderen van 4 tot 13 jaar op tijden dat de ouders nog werken, maar de kinderen vrij zijn van school. Dit kan zijn na schooltijd, op vrije middagen en tijdens schoolvakanties. Naschoolse opvang is vrije tijd. Kinderen mogen zelf kiezen wat ze willen doen en hebben een ruime keuze uit vele speelmogelijkheden, binnen en buiten. Er zijn altijd andere kinderen om mee te spelen. Een kind dat even lekker wil hangen of een boekje wil lezen kan uiteraard ook daarvoor kiezen. Indien kinderen huiswerk moeten maken, kunnen ze daarbij geholpen worden. Na schooltijd kiezen de kinderen meestal voor vrij spelen.

Soms willen ze graag dat de leiding activiteiten voor hen bedenkt. In de vakanties wordt veelal gewerkt met een activiteitenaanbod, vaak met een thema. De kinderen hebben inspraak op vele zaken op de NSO via kinderparticipatie. Zo kunnen de kinderen meepraten over nieuw speelgoed, activiteiten, een uitstapje, regels, enz. Dat zorgt ervoor dat de kinderen het gevoel hebben dat er naar hen geluisterd wordt en dat de NSO er echt is voor hen. Voor meer informatie over plaatsingscriteria kunt u onze website www.kids2b.nlbezoeken Ook kunt u een afspraak maken met de leiding om een keer een kijkje te komen nemen, tel 0596 602553. Tevens treft u in hetzelfde gebouw aan: Peuterspeelzaal "De Wieke" en CBS "De Citer"